2020-12-05 03:41

E în mijlocul focarului: MISTERUL localității din Italia care nu s-a infectat deloc

 |  23:25
E în mijlocul focarului: MISTERUL localității din Italia care nu s-a infectat deloc

Lumea medicală se află în fața unui mister - o mică localitate din Lombardia, provincie greu lovită de coronavirus, nu are nici un caz de îmbolnăvire! Toți localnicii din Ferrera Erbognone - care are zero infecții - au fost chemați să li se facă analize de imunitate…

Pentru că astfel specialiștii speră să afle mai multe despre misteriosul virus.

“Ne aflăm în zona roșie completă și totuși aici virusul nu a atacat niciunul dintre cetățeni. Vorbim despre micul sat Ferrera Erbognone, în provincia Pavia. Un caz ciudat, având în vedere că Lombardia în aceste zile este considerate un Wuhan italian. În municipalitate, însă, nu există rezultate pozitive și cazul a devenit chiar obiectul de studiu al Institutului Neurologic Mondino”, scrie inews24.it.

Curiosul caz…

Municipalitatea din zona Pavia are puțin peste 1.000 de locuitori și în prezent nu există încă infecții. Tocmai din acest motiv, pentru a clarifica cazul curios, Institutul Neurologic Mondino din Pavia a decis să examineze sângele locuitorilor săi, pentru a vedea dacă conține un anticorp letal pentru virus.

Testele vor fi trimise la cei mai reputați virusologi, pentru a fi analizate. A fost ideea primarului, care e de profesie medic. Ferrera Erbognone are 1009 locuitori, după cum am mai spus, iar media de vârstă este de 62 de ani. Potrivit ANSA, Comuna Ferrera Erbognone devine subiectul unui studiu făcut de Institutului Neurologic „Mondino”.

„Am ales Ferrera Erbognone pentru că este o comunitate în cazul în care nu a existat încă niciun un caz de infecţie cu noul coronavirus. Un studiu făcut asupra localnicilor ne-ar putea oferi rezultate importante, care va fi apoi împărtăşit cu virologii din Policlinica San Matteo şi cu comitetul ştiinţific al regiunii Lombardia", a spus directorul Institutului Neurologic „Mondino”, Livio Tronconi. Ulterior, Tronconi a afirmat că studiul populației ar putea oferi date cu o anumită relevanță, care vor fi ulterior îndreptate către virologii de la Policlinico San Matteo și către comitetul științific al regiunii Lombardiei.

„Așteptăm demersurile din regiune. Cazurile noastre zero cred că nu se datorează geneticii. Suntem ca toți ceilalți. Este doar o situație contingentă, deoarece, aparent, populația a fost loială în respectarea precauțiilor luate cu ordonanțele. Populația noastră are o vârstă medie mare. Există o sensibilitate ridicată ", a spus primarul localității, Giovanni Fassina. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE