2024-04-23 21:41

După Pfizer și AstraZeneca, și Moderna reduce livrările de vaccin către UE

 |  16:23
După Pfizer și AstraZeneca, și Moderna reduce livrările de vaccin către UE

Societatea farmaceutică Moderna va livra Uniunii Europene în această lună mai puţine doze de vaccin anti-COVID-19 faţă de cantitatea prevăzută, conformă Comisia Europeană. Totuși, se aşteaptă ca în luna martie ritmul livrărilor să revină la normal, scrie Agerpres.

''Deocamdată ne-au anunţat o anumită întârziere a livrărilor, dar va fi compensată în luna martie'', a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Vivian Loonela, care nu a dorit să ofere precizări despre numărul dozelor de vaccin.

Aceasta este a treia perturbare majoră de în livrare a vaccinurilor anti-COVID-19 care afectează UE, după ce Pfizer/BioNTech a redus temporar în ianuarie numărul dozelor livrate, iar AstraZeneca a anunţat că în primul trimestru va furniza blocului comunitar numai aproximativ 40 de milioane de doze de vaccin, o reducere la jumătate faţă de cantitatea aşteptată.

Comisia Europeană, care şi-a asumat în numele statelor membre încheierea contractelor cu producătorii de vaccinuri, a refuzat până în prezent să publice calendarul livrărilor de vaccinuri convenit prin aceste contracte, anunţând doar numărul de doze pe care se aşteaptă să le primească, respectiv 18 milioane de doze în ianuarie, 33 de milioane în februarie şi 55 de milioane în martie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-16

In legatura cu acest articol...

Mii de români s-au infectat cu COVID după prima doză de VACCIN. Sunt cazuri de infectare și după RAPEL

Câte doze de VACCIN fac românii care au avut COVID

Coronavirus: 2.676 de cazuri noi. 943 de pacienți sunt internați în stare gravă




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE