2020-10-25 21:43

Dorin CHIRTOACĂ, reţinut pentru 72 de ore. Câţi ani de ÎNCHISOARE riscă PRIMARUL Chişinăului

 |  09:31
Dorin CHIRTOACĂ, reţinut pentru 72 de ore. Câţi ani de ÎNCHISOARE riscă PRIMARUL Chişinăului

Dorin Chirtoacă a fost reținut joi noapte, pentru 72 de ore, de procurorii Centrului Național Anticorupție, în dosarul parcărilor cu plată. Edilul Chişinăului este acuzat de trafic de influență, infracțiune care se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 7 ani.

În pofida orei târzii a reţinerii lui Chirtoacă, consilierii Partidului Liberal (PL) au împânzit coridoarele primăriei în semn de solidaritate, iar la ieșire un grup de simpatizanți ai lui Chirtoacă au scandat "Noi suntem cu tine".

Potrivit unui comunicat al CNA, în urma audierilor s-a constat că edilul i-ar fi dat indicații viceprimarului Capitalei R. Moldovei, care era președinte al Comisiei de selectare a companiilor ce urmau să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chișinău, să semneze contractul cu firma EME Parkleitsysteme GmbH, fără avizul Consiliului Municipal, notează Agerpres. Primarul Chirtoacă ar fi avizat pozitiv certificatele de urbanism pentru proiectarea lucrărilor, în conformitate cu contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria municipiului Chișinău și nerezidenta EME Parkleitsysteme GmbH. La rândul sau, aceasta companie ar fi devenit câștigătoare în urma unor acțiuni concertate dintre responsabili din Primăria capitalei, agenți economici și omul de afaceri care gestiona din umbră EME Parkleitsysteme GmbH, conform IPN.md.

Potrivit mărturiilor oferite în cadrul anchetei, 26% din veniturile companiei reprezenta 'recompensă' pentru semnarea contractului de parteneriat public-privat între compania EME Parkleitsysteme GmbH și Primărie, dintre care 13% îi reveneau primarului și 13 % șefului Direcției transport public și căi de comunicație.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE