2024-04-20 14:28

Donald TRUMP va avea propria ceremonie, înconjurat de susţinători

 |  21:11
Donald TRUMP va avea propria ceremonie, înconjurat de susţinători

Tensiunea creşte înaintea zilei învestirii lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Au fost proteste organizate de susţinătorii lui Donald Trump în mai multe zone ale ţării.

Cu 24 de ore înainte de depunerea jurământului de către Joe Biden, America este ca un vulcan ce stă să erupă. Din Washington, jurnalista CNN Stacey Cohan a transmis pentru Antena 3.

"Va fi o zi a depunerii jurământului neobişnuită. Am mai transmis de la ziua învestirii şi ştiam că acum va fi o ceremonie diferită, din cauza pandemiei, că nu va fi multă lume, aşa cum era de obicei. Ceea ce este ieşit din comun este prezenţa militarilor. 45.000 de soldaţi sunt aici, în jurul Capitoliului. Au fost ridicate şi baricade peste tot. Intersecţiile sunt închise, străzile sunt blocate de vehiculele armatei.

Toată lumea din SUA, ca de altfel de pe tot mapamondul, a avut un an foarte dificil, cu multe restricţii. În plus, ceea ce s-a întâmplat la Capitoliu pe 6 ianuarie a adus stupoare pentru toţi americanii. Oamenilor încă nu le vine să creadă cum arată Washington în această săptămână. Sperăm ca totul să decurgă fără incidente şi să trecem la noua adminstraţie fără probleme.

Ne aşteptăm, însă, la demonstraţii, la ieşirea din oraş. Aceste proteste vor fi destul de departe de locul unde Joe Biden va depune jurământul. Este foarte multă securitate aici, sunt foarte mulţi militari în oraş. Sunt garduri cu sârmă ghimpată care protejează Capitoliul. Totul este închis. În mod normal, în ziua depunerii jurământului este organizată o paradă grandioasă, vin oameni de peste tot. Ar fi fost baluri, ar fi fost distracţie. Binenţeles că nimic din toate acestea nu vor mai avea loc în acest an", a transmis pentru Antena din faţa Capitolului Stacey Cohan, jurnalist CNN.

Biden depune jurământul înconjurat de 45.000 de soldaţi, Trump ţine propria ceremonie în mijlocul susţinătorilor

Aceasta a vorbit şi despre ceremonia de rămas bun organizată de stafful lui Donal Trump, care avea loc cu câteva ore înainte de depunerea jurământului de către Joe Biden şi la care este aşteptat un număr impresionant de invitaţi.

"Au fost discuţii că preşedintele Trump ar dori o ceremonie mare la Baza Militară Andrews, la plecarea sa din Washington către Florida, dar în acest moment nu se ştie câţi oameni vor fi acolo. Au făcut multe invitaţii. Vom aştepta până mâine dimineaţă să vedem care va fi ultimul său mare eveniment în calitate de preşedinte", a spus Stacey Cohan.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE