2024-04-25 10:14

Donald Trump, primul mesaj pentru protestatarii de la Congresul SUA: "RĂMÂNEȚI PAȘNICI!"

 |  23:10
Donald Trump, primul mesaj pentru protestatarii de la Congresul SUA: "RĂMÂNEȚI PAȘNICI!"

Preşedintele încă în funcţie al SUA, Donald Trump, face apel la miile de protestatari care au înconjurat sediul Congresului SUA să fie paşnici şi să evite violenţele.

Două clădiri ale Capitoliului au fost evacuate, miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă, în timp ce Congresul SUA valida rezultatul scrutinului prezidenţial, afirmă surse citate de postul Fox News.

Poliţia a ordonat evacuarea mai multor clădiri ale Congresului american, în timp ce manifestanţi susţinători ai lui Trump au protestat faţă de validarea victoriei lui Joe Biden în faţa capitoliului, într-o atmosferă tensionată.

"Vă rugăm să sprijiniți poliția din Capitol și forțele noastre de ordine. Sunt cu adevărat de partea țării noastre. Rămâneţi paşnici!", a scris Trump pe Twitter.

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a fost evacuat din Capitoliului american, unde se afla miercuri pentru sesiunea comună a Congresului. Potrivit Constituţiei SUA, rolul vicepreşedintelui este de "a deschide" certificatele trimise de fiecare din cele 50 de state.

Înainte ca dezbaterile să se transforme în haos, Mike Pence deschisese şedinţa comună a Camerei Reprezentanţilor şi Senatului pentru oficializarea votului celor 306 mari electori în favoarea lui Joe Biden, contra 232 pentru Donald Trump.

Preşedintele în exerciţiu al SUA,Donald Trump, a denunţat miercuri, într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor adunaţi în centrul Washingtonului, presupuse fraude electorale în scrutinul prezidenţial, afirmând că nu îşi va recunoaşte înfrângerea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE