2024-04-19 17:40

Donald Trump, pe cale de a prelua al doilea mandat de președinte. The Epoch Times: „Alegerile sunt departe de a se fi terminat!”

 |  15:53
Donald Trump, pe cale de a prelua al doilea mandat de președinte. The Epoch Times: „Alegerile sunt departe de a se fi terminat!”

Actualul președinte al SUA Donald J. Trump se apropie tot mai mult de un al doilea mandat în fruntea Casei albe. Astfel la mai mult de două săptămâni de la data alegerilor prezidențiale, numele câștigătorului este încă necunoscut. Pe de altă parte, se vede tot mai clar strategia dezvoltată de avocații Casei Albe. O strategie atent analizată timp de câteva luni și cu siguranță foarte eficientă.

Actualul președinte și echipele sale au avertizat și au știut încă de acum doi ani în urmă, că alegerile din 2020 vor fi alegerile decisive pentru încă un secol de acum înainte, din cauza problemelor planetare și a dorinței copleșitoare a democraților de a recâștiga puterea.  Prin urmare, frauda gigantică a fost anticipată pe scară largă și Trump însuși a menționat-o în 2018.

De asemenea, oprirea bruscă a numărătorii de voturi în cele șase state problemă, în noaptea de 3 spre 4 noiembrie de către autoritățile locale când au descoperit că valul de voturi pentru Biden ajungeau în miez de noapte cu sutele de mii. A fost chiar începutul loviturii de stat electorale lansat de democrați pentru care „scopul scuză mijloacele”.

Joe Biden și-a anunțat în mod public victoria pe 7 noiembrie și presa mondială s-a grăbit să transmită știrea, pictând un portret idilic al celui de-al 46-lea președinte al Statelor Unite, al soției sale și al vicepreședintelui. Anunț lipsit de orice bază legală.

În același timp, Donald Trump, senin, juca golf cu câțiva prieteni într-o atmosferă relaxată…

Autodeclararea lui Biden președinte ales nu a fost recunoscută de catre Donald Trump, dimpotriva, echipa sa de campanie și avocații au formulat un recurs pentru a fi dispuse anchete preliminare.

Primele rezultate l-au convins pe procurorul general, William Barr, că ar trebui deschis un dosar de anchetă penală, punând astfel în mișcare poliția și autoritățile judiciare din fiecare stat în cauză. Mii de agenți ai serviciilor de informații au fost mobilizați și sunt încă la locul de muncă.

Potrivit avocaților președintelui, au apărut deja dovezi edificatoare și sute de mărturii sub jurământ. Toate acestea ar trebui să fie dezvăluite în câteva zile: de la neconcordanțe statistice la pătrunderea rău intenționată în software-ul Dominion (firma care a livrat softul de numărătoare a voturilor) până la apariția buletinelor de vot false. De altfel serverele firmei Dominion au fost confiscate de la Frankfurt de către armata americană.

Echipa de campanie prezidențială a solicitat o renumarea a voturilor, cu sprijinul autorităților federale. Numai că autoritățile din Pennsylvania, de exemplu, au făcut cunoscut în urmă cu câteva zile, că se vor opune. Acest lucru era de așteptat și nu compromite planul dezvoltat de avocații de la Casa Albă.

Asta deoarece, cel mai probabil, nu se urmărește neapărat numărătoarea buletinelor de vot, ci devoalarea în fața Curții Supreme (care a devenit predominant conservatoare) a cazurilor de fraudă, care sunt suficient dovedite și răspândite pentru a invalida alegerile din statele în cauză.

Avocații Sydney Powell și Rudy Giuliani au anunțat recent că au suficiente dovezi pentru a atinge acest obiectiv. Și dacă rezultatele vor fi anulate, asta înseamnă că niciun candidat nu va putea revendica cei 270 de alegători necesari pentru a obține victoria.

În acest caz Constituția SUA prevede că toate chestiunile legate de vot, trebuie rezolvate până pe 14 decembrie. Dacă la această dată, Colegiul Electoral nu reușește să aleagă un președinte și un vicepreședinte, aceștia vor fi aleși de către Camera Reprezentanților (al 12-lea amendament al Constituției).

S-ar putea crede că nu este lucru în favoarea lui Trump, deoarece majoritatea Camerei este formată din democrați. Numai că fiecare stat are un singur vot indiferent de mărimea sau populația sa. Cu 30 de state republicane și 20 dominate de democrați, actualul președinte va avea cale liberă.

„Pe scurt, convingerea până și a presei ostile lui Trump este aceea  că actualul președinte va fi reales și că democrații au fost din nou prinși în temuta capcană pe care le-a întins-o. Este puțin probabil să se treacă peste asta, iar mass-media care l-a dat deja președinte pe Biden, va fi umilită” arată un editorial din presa conservatoare a USA.

Dealtfel un important cotidian aflat de partea lui Biden, The Epoch Times titra zilele trecute: „Alegerile sunt de parte a se fi terminat!” iar  Facebook i-a schimbat peste noapte titulatura lui Joe Biden din „președinte ales” în simplu „politician”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE