2024-04-19 16:21

Donald Trump iese în stradă împotriva lui Joe Biden

 |  09:31
Donald Trump iese în stradă împotriva lui Joe Biden

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, duminică, că va participa la protestele cate vor avea loc la Washington, pe 6 ianuarie, în ziua în care Congresul se va reuni pentru a certifica voturile din Colegiul Electoral şi a declara victoria în alegeri a preşedintelui ales Joe Biden, transmite Reuters.

Preşedintele a postat un clip video pe Twitter, în care îşi încurajează susţinătorii să conteste rezultatele alegerilor şi afirmă că va fi prezent, informează News.ro.

Trump încă refuză să îşi recunoască înfrângerea şi continuă să afirmă fără dovezi că votul a fost fraudat, acuzaţii respinse de tribunalele federale şi ale statelor, precum şi de Departamentul de Justiţie.

Şedinţa comună a Congresului pentru numărarea voturilor electorilor este o procedură de rutină, fiind ultimul pas în reafirmarea victoriei lui Biden.

Un grup de senatori republicani şi de senatori republicani aleşi vor să obţină, miercuri, amânarea certificarii victoriei lui Biden, dar este improbabil ca efortul lor să modifice rezultatul votului electorilor.

Demonstranţii intenţionează să se adune la Monumentul Washington, Freedom Plaza şi Capitoliu. Grupul de extremă-dreapta Proud Boys, care a promovat violenţa, a anunţat că va participa incognito.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE