2024-04-20 10:00

Doi morți zeci de răniți în urma unui ATAC ARMAT în capitala norvegiană Oslo, investigat ca un act TERORIST

 |  12:00
Doi morți zeci de răniți în urma unui ATAC ARMAT în capitala norvegiană Oslo, investigat ca un act TERORIST

Două persoane au fost ucise şi cel puțin 21 au fost rănite în urma unui atac armat petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă în centrul capitalei norvegiene Oslo. Anchetatorii au anunţat că investighează incidentul ca pe un act terorist.

Împuşcăturile s-au produs în jurul orei locale 01:00 (23:00GMT) în trei locuri apropiate din centrul capitalei norvegiene: clubul gay London Pub, clubul de jazz Herr Nilsen şi un punct de vânzare pentru mâncare la pachet.

Presupusul autor al atacului este un cetăţean norvegian de origine iraniană, cunoscut serviciilor de informaţii, care au şi atribuţii antiteroriste, a anunţat sâmbătă dimineaţa un oficial al poliţiei din capitala Norvegiei, Christian Hatlo.

El nu a dezvăluit identitatea suspectului, dar a precizat că acesta avea antecedente şi din punctul de vedere al poliţiei, pentru ilegalităţi cum ar fi portul unui cuţit, precum şi o condamnare pentru posesie de droguri.

Conform ultimului bilanţ, atacul s-a soldat cu doi morţi şi 21 de răniţi, dintre care 10 grav.

Ca urmare a acestui atac armat sângeros, marşul mândriei de a fi gay (Gay Pride), prevăzut sâmbătă la Oslo a fost anulat, la cererea poliţiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE