2024-04-16 07:53

Discuții istorice între Joe Biden și Putin. Ce au stabilit cei doi președinți

 |  21:00
Discuții istorice între Joe Biden și Putin. Ce au stabilit cei doi președinți

„Summitul” online organizat pe fondul tensiunilor majore de la granița Ucrainei cu Rusia, dintre Joe Biden și Vladimir Putin, început în jurul orei 17.00, ora României, s-a terminat după două ore de discuții.

Joe Biden și-a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la escaladarea forțelor Rusiei în jurul Ucrainei, potrivit Casei Albe.

Președintele SUA a precizat că Statele Unite vor răspunde cu măsuri economice drastice, dar și de altă natură în cazul escaladării militare. Acesta și-a reiterat sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și a cerut detensionarea și revenirea la diplomație.

Cei doi președinți au însărcinat echipele lor să urmărească situația, iar SUA vor face acest lucru în strânsă coordonare cu aliații și partenerii.

Președinții au discutat, de asemenea, despre dialogul SUA-Rusia privind stabilitatea strategică, un dialog separat despre securitatea cibernetică, precum și despre munca comună pe probleme regionale precum Iranul.

Vladimir Putin se afla în reşedinţa sa de la Soci, staţiune balneară de pe malul Mării Negre, în timp ce Joe Biden a purtat discuţia din aşa-numita “Situation Room” de la Casa Albă.

Jurnaliștii din Rusia spun că, la începutul discuțiilor, Vladimir Putin l-a „întâmpinat” în videoconferință pe Joe Biden cu un zâmbet. În schimb, președintele SUA i-a spus omologului său rus că îi pare bine să îl vadă, însă regretă că nu s-au putut întâlni față în față.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE