2024-04-25 07:16

Diplomat elvețian de rang înalt, găsit mort în Iran în urma unei căderi de la etaj

 |  12:41
Diplomat elvețian de rang înalt, găsit mort în Iran în urma unei căderi de la etaj

Presa locală iraniană spune că a fost găsit corpul Primului secretar al Ambasadei Elveției la Teheran, de către grădinarul cartierului diplomatic. Asta după ce, în prealabil, un angajat care a ajuns la apartamentul acestuia a observat că diplomatul lipsea.

”Primul secretar al ambasadei elvețiene la Teheran a fost găsit mort marți, 4 mai, după ce a căzut dintr-o clădire înaltă în care locuia în nordul orașului”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență, citat de agențiile de presă iraniene. Ministerul elvețian de Externe (FDFA) a declarat că un angajat de la ambasada sa din Iran a murit din cauza unui accident, fără a identifica victima.

"FDFA și consilierul său federal, Ignazio Cassis, sunt șocați de moartea tragică și își exprimă cele mai profunde condoleanțe familiei", a spus acesta. Poliția iraniană a anunțat o anchetă asupra morții.

”Unitățile de poliție specializate sunt în curs de examinare a circumstanțelor din jurul morții unui cetățean elvețian angajat de ambasada elvețiană la Teheran", a precizat poliția națională într-o scurtă declarație online.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență iraniene, Mojtaba Khaledi, a declarat că corpul diplomatului a fost găsit de un grădinar, după ce un angajat care a ajuns marți devreme la apartamentul său a observat că dispăruse, a informat agenția de știri Fars.

”Această persoană a fost primul secretar al ambasadei Elveției. Cauza căderii ei nu a fost încă stabilită", a declarat Khaledi pentru agenția de știri Mehr. Diplomatul avea 51 de ani, a informat agenția de știri semi-oficială ISNA.

De menționat că Elveția a reprezentat și reprezintă în continuare interesele diplomatice ale SUA în Iran de când Washingtonul și Teheranul au întrerupt legăturile la scurt timp după Revoluția Islamică din 1979.

 

 

 

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE