2023-09-22 05:26

Din cauza lipsei de bani, o treime dintre francezi RENUNȚĂ la produsele de igienă

 |  21:51
Din cauza lipsei de bani, o treime dintre francezi RENUNȚĂ la produsele de igienă

O treime dintre francezi renunță la produsele de igienă din cauza nesiguranței financiare. Fac duș fără săpun, nu mai folosesc deodorant sau se spală pe dinți fără pastă.

Conform unui studiu efectuat de efectuat de Ifop pentru organizaţia caritabilă Dons Solidaires şi publicat de ziarul Liberation, precaritatea igienei, care „degradează respectul de sine şi duce la izolare”, este tot mai răspândită, și nu doar în rândul beneficiarilor ajutoarelor pentru săraci.

Sondajul arată că 7% dintre cei care au răspuns se spală pe dinţi fără pastă; 8% nu folosesc săpun sau gel de duş; 17% dintre părinţi schimbă aşternuturile copiilor mai rar decât ar dori. Situația s-a înrăutățit comparativ cu 2021 când a fost realizat un studiu similar.

În rândul persoanelor cu posibilități precare, cifrele sunt şi mai îngrijorătoare: dintre cei ajutaţi de asociaţiile din reţeaua Dons Solidaires, 73% afirmă că în general renunţă la unele produse de igienă: 34% – la şampon; 31 – la articolele pentru perioada menstruală.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE