2020-11-30 10:46

Dezastru în SUA: Crește numărul de decese provocate de COVID-19. Ce se întâmplă cu numărul de noi infectări, după protestele masive

 |  11:00
Dezastru în SUA: Crește numărul de decese provocate de COVID-19. Ce se întâmplă cu numărul de noi infectări, după protestele masive

Statele Unite continuă să rămână pe o pantă ascendentă de infectări cu noul coronavirus, precum și al numărului de decese provocate de virus.

Statele Unite au înregistrat 941 de morţi suplimentare legate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, ridicând la 113.774 numărul deceselor din cauza COVID-19 în ţară, potrivit datelor raportate joi de universitatea americană Johns Hopkins, notează AFP.

Prima putere economică mondială este, în valoare absolută, ţara cea mai afectată de pandemie, atât în număr de decese, cât şi de cazuri diagnosticate (2.021.990). Acest număr este probabil inferior realităţii, ţinând cont de dificultatea accesului la teste întâmpinată la începutul pandemiei, informează Agerpres. 

Statele Unite continuă să înregistreze circa 20.000 de noi cazuri de COVID-19 zilnic şi nu reuşeşte să modifice această curbă a noilor contaminări, unele zone preluând ştafeta de la altele. În anumite regiuni rurale, relativ ferite într-o primă fază, numărul spitalizărilor este în prezent mai important decât în urmă cu o lună.

În timp ce temerile legate de al doilea val îi cuprind pe antreprenori şi investitori, secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a afirmat că ţara "nu va putea să îşi închidă economia din nou".

"Cred că am învăţat că dacă oprim economia, provocăm mai multe pagube", a adăugat el, explicând că acum sunt suficiente capacităţi de testare şi locuri în spitale pentru a evita noi restricţii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-12Parerea ta...

ISTORIC
12 Iun 2020

Chinazaria a batut Licuriciu
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE