2021-09-24 05:41

DEZASTRU în Germania. O alunecare de teren a făcut zeci de victime

 |  17:05
DEZASTRU în Germania. O alunecare de teren a făcut zeci de victime

Mai multe persoane au murit şi altele sunt date dispărute în Germania în urma unei grave alunecări de teren, produsă după intemperii violente care au măturat vineri case dintr-o localitate situată nu departe de Koln, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP.

În Erftstadt-Blessem, "casele au fost luate de ape, iar unele s-au prăbuşit. Mai multe persoane sunt date dispărute", potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de autorităţile districtului.

O purtătoare de cuvânt a declarat pentru AFP că au fost "confirmate" mai multe decese.

În imaginile surprinse în zona dezastrului şi publicate de autorităţi se poate vedea un vast crater în care se revărsau cantităţi mari de pământ, apă cu noroi şi moloz.

"Primim apeluri de urgenţă din gospodării, însă de multe ori intervenţia nu este posibilă", au explicat autorităţile cu referire la această zonă aflată la mai puţin de 40 de kilometri de Koln, transmite Agerpres.

Alunecarea de teren va agrava bilanţul victimelor din landul Renania de Nord-Westfalia, intens afectat de intemperii, la fel ca şi landul vecin, Renania-Palatinat.

Numărul deceselor cauzate de intemperii a ajuns în prezent la cel puţin 81 în Germania, iar serviciile de urgenţă continuă să caute numeroase persoane date dispărute.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE