2020-11-30 07:00

De ce moștenitorul grupului Samsung nu mai e ARESTAT

 |  20:57
De ce moștenitorul grupului Samsung nu mai e ARESTAT

Un tribunal din Coreea de Sud a respins o cerere de arestare a moştenitorului grupului Samsung, Jay Y. Lee, acuzat de procurori de fraudă contabilă şi manipularea pieței de capital.

Lee este vicepreşedinte al Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri şi de cipuri de memorie la nivel mondial. În urmă cu o săptămână, procurorii au emis un mandat de arestare a lui Lee, în urma unei investigaţii deschise în 2015 referitoare la fuziunea a două companii afiliate ale Samsung, care ar fi facilitat un plan al lui Lee de asumare a unui control mai mare asupra grupului, după cum notează Reuters. Samsung nu a răspuns imediat solicitărilor de a comenta ce s-a întâmplat. Însă totul nu e atât de simplu: procurorii ar putea decide să solicite din nou arestarea lui Lee, după noi cercetări, sau să îl  trimită în judecată în stare de libertate.

Peste interesele investitorilor minoritari

”Se pare că procurorii au strâns un volum mare de dovezi prin intermediul investigaţiei lor, dar nu au reuşit să explice de ce ar trebui să fie reţinut Lee”, a anunţat Tribunalul din Districtul Central din Seul, potrivit news.ro.

Respingerea arestării lui Lee  are loc pe fondul acuzaţiilor că acesta a fost implicat în tranzacţii ilegale şi manipularea acţiunilor, care au contribuit la fuziunea de 8 miliarde de dolari dintre afiliatele Samsung C&T şi Cheil Industries, în 2015. Fuziunea a fost văzută ca fiind esenţială pentru creşterea controlului lui Lee asupra grupului, dar criticii afirmă cu operaţiunea a trecut peste interesele investitorilor minoritari.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE