2021-04-20 19:38

De ce a fost ținută în picioare pe Ursula von der Leyen, la DISCUȚIILE cu preşedintele Turciei

 |  15:07
De ce a fost ținută în picioare pe Ursula von der Leyen, la DISCUȚIILE cu preşedintele Turciei

Reacţii vehemente şi acuzaţii la adresa preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, au apărut la scurt timp după incidentul petrecut în data de 6 aprilie, la Ankara.

La întâlnirea dintre preşedintele turc şi şefii instituţiilor din Uniunea Europene, protocolul gazdelor a prevăzut doar două scaune, pentru Recep Tayyip Erdogan şi Charles Michel. 

În imaginile de la întâlnire, Ursula von der Leyen se arată descumpănită, neştiind unde să se aşeze, în timp ce preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi preşedintele turc se instalează confortabil în cele două fotolii pregătite pentru reuniune.

Ursula von der Leyen ia apoi loc pe o canapea, în spatele celor doi bărbaţi, în faţa ministrului turc al afacerilor externe, Mevlut Cavusoglu. În ierarhia protocolară, funcţia acestuia din urmă este inferioară funcţiei deţinute de Ursula von der Leyen.

Şefa Comisiei Europene nu a comentat incidentul după discuţiile de la Ankara dar a ales să-şi exprime nemulţumirea pe o temă factuală, legată tot de drepturile femeilor în Turcia.

Şefa Comisiei Europene, mesaj despre drepturile femeilor din Turcia după incident

"Sunt profund îngrijorată de faptul că Turcia s-a retras din Convenţia de la Istanbul. Acest tratat este despre protejarea femeilor şi copiilor împotriva violenţei. Iar retragerea este cu siguranţă un semnal prost în acest moment", a spus von der Leyen.

Eric Mamer, purtătorul său de cuvânt a menţionat însă incidentul.

"Preşedinta Von der Leyen a fost surprinsă. Ea a decis să treacă peste şi să acorde prioritate substanţei. Însă aceasta nu înseamnă că ea nu acordă importanţă incidentului. Doamna Von der Leyen se aşteaptă să fie tratată conform regulilor protocolare şi ea a cerut serviciilor sale să facă în aşa fel ca astfel de incidente să nu se mai repede pe viitor. Preşedinţii celor două instituţii (europene) au acelaşi rang protocolar", a spus Mamer, citata de Antena 3.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE