2022-08-14 08:44

De AZI se aplică noi condiții de intrare în Regatul Unit: sunt obligatorii două teste PCR

 |  15:52
De AZI se aplică noi condiții de intrare în Regatul Unit: sunt obligatorii două teste PCR

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile Regatului Unit au updatat condițiile de intrare în țară, în contextul pandemiei de COVID-19 și a mutațiilor virusului asiatic. Noile măsuri intră în vigoare de luni, 15 februarie.

Astfel, toate persoanele supuse măsurii de autoizolare sunt obligate să efectueze, suplimentar, în intervalul de 10 zile, două teste moleculare PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2. Primul test trebuie efectuat în cea de a doua zi de la sosire, iar cel de-al doilea va fi efectuat în a opta zi de la sosire.

Dacă unul dintre cele două teste este pozitiv, perioada de autoizolare se prelungește cu alte 10 zile de la momentul testării. Costurile aferente testării sunt suportate de către persoanele în cauză, iar programarea pentru testare trebuie efectuată înaintea călătoriei.

Totodată, MAE reamintește că celelalte măsuri privind condițiile de intrare în Anglia rămân în vigoare.

Astfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Unit sunt obligate:

-  să completeze înainte de/la sosire Formularul de localizare (Passenger Locator Form).

-  să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat într-un laborator autorizat, cu maximum 72 de ore înainte de începerea călătoriei.

-  să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile la adresa declarată înainte de/la sosire în Formularul de localizare (Passenger Locator Form).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE