2024-04-18 06:52

UPDATE. Danemarca și Norvegia au suspendat VACCINAREA cu AstraZeneca. Alte șapte țări au întrerupt imunizarea cu acest VACCIN

 |  15:01
UPDATE. Danemarca și Norvegia au suspendat VACCINAREA cu AstraZeneca. Alte șapte țări au întrerupt imunizarea cu acest VACCIN

Danemarca a suspendat preventiv imunizarea împotriva covid-19 cu vaccinul produs de AstraZeneca din cauza unor raportări ale unor cazuri grave de formarea unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu acest vaccin. Autoritățile daneze autorizaseră în urmă cu aproape o săptămână utilizarea acestui vaccin la persoanele în vâstă de peste 65 de ani, scrie News.ro.

UPDATE 17.11. Numărul statelor europene care au luat hotărârea de a suspenda temporar administrarea vaccinului anti-Covid produs de Astra Zeneca ajunge la 9. Este vorba despre Danemarca, Austria, Estonia, Luxermburg, Lituania, Letonia, Norvegia, Italia și Islanda.

UPDATE 16.15. ”Facem o pauză în Norvegia în vaccinarea cu AstraZeneca. Aşteptăm informaţii, pentru a vedea dacă există o legătură între vaccinarea (cu vaccinul AstraZeneca-Oxford) şi cheaguri de sânge”, a anunţat, într-o conferinţă de presă, un oficial de rang înalt de la Institutul Naţional norvegian de Sănătate Publică, Geir Bukholm.

Autoritatea Naţională daneză de Sănătate, subliniază totuși că ”la ora actuală nu putem conchide cu privire la existenţa unei asemenea legături între vaccin şi chegurile de sânge”.

Austria a anunţat luni că a încetat să administreze un lot de vaccin produs de laboratorul anglo-suedez, în urma morţii unei infirmiere în vârstă de 49 de ani, care a decedat din cauza unor ”grave tulburări de coagulare” la câteva zile după ce a fost vaccinată cu acest vaccin. Alte patru state membre UE - Estonia, Lituania, Letonia şi Luxemburgul - au suspendat, după aceea, vaccinarea cu doze din acest lot, livrat în 17 state UE, care conţine un milion de doze.

Danemarca a suspendat utilizarea tuturor dozelor de vaccin AstraZeneca.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE