2024-04-20 10:32

CUTREMUR în Turcia: 16 bebeluşi SALVAȚI şi duşi la spital cu avionul preşedintelui Erdogan

 |  21:05
CUTREMUR în Turcia: 16 bebeluşi SALVAȚI şi duşi la spital cu avionul preşedintelui Erdogan

Bilanțul morților în Turcia și Siria a depășit 19.000 de persoane. Seismele fac ca eforturile de salvare să fie și mai dificile și mai periculoase, când echipele de salvare se află în clădirile șubrezite. 16 bebeluşi scoși din dărâmături au fost duși în Ankara cu avionul președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Șaisprezece bebeluși găsiți singuri în urma dezastrului au fost transportați în siguranță în capitala Turciei, Ankara, la bordul avionului președintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit Sky News.

Imaginile emoționante au fost postate pe conturile guvernamentale de Twitter. 16 bebeluși au fost văzuți în brațele salvatorilor, strânși în brațe, la bordul avionului președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Ministrul turc al familiilor, Derya Yanik, a declarat că micuții au fost transportați în siguranță din orașul Kahramanmara și că sunt într-o stare de sănătate „foarte bună”.

Echipele de salvare au reușit să-l scoată, la lumina lanternei, pe Tariq Haidar, un băiețel de 3 ani, dintre dărâmături, la aproximativ 42 de ore după cutremurul din orașul sirian Jandaris. Familia sa nu a putut fi salvată.

Rămas orfan în urma cutremurului care a lovit Siria și Turcia în toiul nopții de luni spre marți, Haidar a fost dus la un spital unde medicii au fost nevoiți să îi amputeze piciorul stâng. Ei încearcă să îi salveze dreptul.

"De îndată ce s-a trezit și ne-a văzut, a întrebat: "Unde este Miral?". Noi am întrebat: "Cine este Miral?". El a spus: "Sora mea, dormea lângă mine, dar nu-mi răspundea"", a declarat Malek Qasida, asistent medical.

"L-au scos pe tatăl său și pe doi dintre frații săi înaintea lui, morți", a adăugat Qasida, potrivit Reuters.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE