2024-04-18 23:21

Cutremur de 7,5 grade Richter în Alaska, urmat de avertismente de tsunami

 |  10:06
Cutremur de 7,5 grade Richter în Alaska, urmat de avertismente de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade Richter, din 19 octombrie, a făcut ca oficialii statului Alaska și SUA să lanseze un avertisment la scară mare de tsunami.

Conform CNN epicentrul seismului a fost localizat la circa 100 de kilometri de Sand Point, oraș cu aproximativ 1.000 de locuitori.

De altfel, în Sand Point și în Kodiak, cutremurul s-a simțit cel mai puternic. Locuitorii din cele două orașe au primit alerte de tsunami și au fost avertizați să se refugieze în zonele mai înalte. Din fericire, au existat valuri tsunami, însă nu au pus în nici un fel viețile oamenilor în pericol.

Nu au fost semnalate victime sau pagube materials De altfel, cutremurul a fost urmat de două replici semnificative, de 5,9 și 5,8 grade pe scara Richter.

Cutremurul a avut loc la începutul după-amiezii zilei de 19 octombrie (ora SUA) în largul peninsulei din Alaska, cu o serie de replici care atingeau 5,2 grade sau chiar mai mult.

Oficialii locali au cerut oamenilor de pe coastă să evacueze imediat pe continent și în zonele de pe munți.

Avertismentul Național de Tsunami al SUA a emis un avertisment de tsunami pentru o zonă care se întinde la mai mult de 1.500 km de coasta de sud a Alaskăi. Avertismentul a fost redus la nivelul recomandat la 2 ore după cutremur, dar locuitorii sunt încă sfătuiți să rămână vigilenți și să stea departe de zonele de coastă și porturi maritime.

 

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE