2022-12-05 00:27

Cutremur cu magnitudinea de 5,9 în nord-vestul Turciei; 35 de persoane au fost rănite

 |  09:18
Cutremur cu magnitudinea de 5,9 în nord-vestul Turciei; 35 de persoane au fost rănite

Un seism cu magnitudinea 5,9 care s-a produs miercuri dimineaţa în nord-vestul Turciei s-a soldat cu rănirea a 35 de persoane, dintre care una se află în stare critică, au anunţat autorităţile turce, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Institutul de Geofizică din Statele Unite (USGS) a înregistrat o magnitudine a seismului de 6,1, în timp ce Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a stabilit o magnitudine de 6.

Cutremurul, produs la o adâncime de circa zece kilometri, a avut loc la ora 04:08 (01:08 GMT) la aproximativ 170 km est de Istanbul, cel mai mare oraş din ţară, a anunţat USGS.

Autorităţile turce au anunţat că magnitudinea seismului a fost de 5,9, iar epicentrul cutremurului a fost localizat în Gölyaka, în provincia Düzce, în nord-vestul ţării.

"Avem 35 de răniţi, dintre care unul în stare critică", a declarat ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca. Persoana internată în stare critică a fost rănită după ce a sărit de pe balcon din cauza stării de panică, au precizat autorităţile.

"Am fost treziţi de un zgomot puternic şi de o zguduitură. Am ieşit afară panicaţi", a declarat pentru AFP Fatma Colak, o localnică din Düzce. Potrivit ministrului turc de Interne, Süleyman Soylu, cutremurul nu ar fi provocat pagube semnificative în localităţile afectate şi nici victime.

"Au fost înregistrate 70 de replici, inclusiv şase cu magnitudinea 4", a anunţat el.

Teama de eventualitatea producerii altor cutremure i-a determinat pe mulţi locuitori din Düzce să rămână afară din locuinţe timp de două ore după seism, a informat presa turcă.

Turcia este situată pe mai multe plăci tectonice, ceea ce determină o activitate seismică intensă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE