2024-04-26 00:41

Cu ochii în lacrimi, ministrul Transporturilor din Grecia a DEMISIONAT după tragedia de pe calea ferată

 |  20:18
Cu ochii în lacrimi, ministrul Transporturilor din Grecia a DEMISIONAT după tragedia de pe calea ferată

Ministrul Infrastructurii și Transporturilor Costas Karamanlis și-a dat demisia după accidentul de tren mortal din Tempi. Oficialul a făcut anunțul la câteva ore după ce a fost văzut, la fața locului tragediei, în lacrimi.

„Tocmai m-am întors de la locul tragediei trenului din Tempi. Durerea este de nedescris.

Am preluat calea ferată greacă într-o stare care nu se potrivește secolului actual. În acești trei ani și jumătate am depus toate eforturile pentru a îmbunătăți această realitate. Din păcate, aceste eforturi nu au fost suficiente pentru a preveni un accident. Și acest lucru este foarte greu pentru noi toți și pentru mine personal.

Când se întâmplă ceva atât de tragic, nu este posibil să continui ca și cum nu s-ar fi întâmplat.

Sunt în politică de câțiva ani, dar consider că este un exercițiu necesar al democrației noastre ca cetățenii țării noastre să aibă încredere în sistemul politic. Aceasta se numește responsabilitate politică.

Din acest motiv, demisionez din funcția de ministru al Infrastructurii și Transporturilor. Este ceea ce simt că este datoria mea să fac în semn de minim respect pentru memoria oamenilor care au murit atât de nedrept, îmi asum responsabilitatea pentru greșelile statului și sistemului politic grec.

Îmi pare rău, îmi exprim din nou durerea față de tragedie și sprijinul față de familiile îndurerate ale victimelor”, a transmis ministrul grec, potrivit presei elene.

Cel puţin 36 de persoane au murit şi peste 85 au fost rănite când un tren de pasageri care transporta peste 350 de persoane s-a ciocnit cu un tren de marfă, marţi seară, cu puţin înainte de miezul nopţii, în Tempi, în centrul Greciei, în apropiere de oraşul Larissa. Autoritățile se așteaptă ca numărul celro decedați să fie mai mare.

Coliziunea a avut loc în timp ce trenul de pasageri, care se îndrepta din capitala Atena spre orașul Salonic din nordul Greciei, a ieșit dintr-un tunel în apropierea orașului Larissa.

Potrivit primelor informații, multe dintre victime sunt studenți universitari care se întorceau dintr-un weekend prelungit de vacanță.

Accidentul a avut loc în momentul în care trenul de pasageri a ieşit dintr-un tunel. Vagoanele deraiate, grav avariate, cu geamuri sparte, precum şi coloane groase de fum încă puteau fi văzute miercuri dimineaţă la faţa locului, unde salvatorii căutau încă supravieţuitori.

Ciocnirea celor două trenuri a fost urmată de o explozie şi apoi de un incendiu puternic. Cele două trenuri circulau pe aceeaşi cale ferată când s-au ciocnit unul de celălalt, în apropiere de Larissa.

Dintre cei 85 de răniţi, 66 au fost internaţi în spital, iar şase se află la terapie intensivă.

Aproximativ 250 de pasageri dintr-un total de 350 au fost evacuaţi în siguranţă la Salonic cu autobuze.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-01

In legatura cu acest articol...

UPDATE. CARNAGIU în Grecia. Cel puțin 36 de morți și 85 de răniți în urma coliziunii a două trenuri




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE