2020-10-22 17:31

CRIZA LA CHIŞINĂU. Comuniştii l-au picat pe Leancă

 |  18:11
CRIZA LA CHIŞINĂU. Comuniştii l-au picat pe Leancă

Guvernul premierului desemnat Iurie Leancă nu a primit votul de încredere al parlamentului, reunit joi în sesiune plenară special în acest scop, astfel, prima tentativă de votare a noului cabinet eșuând, relatează agențiile de presă de peste Prut.

După ce au dezbătut programul de activitate al noului cabinet de miniștri și lista membrilor acestuia, doar 42 de aleși s-au exprimat în favoarea noului executiv, în condițiile în care erau necesare 51 de voturi.

Joi au expirat cele 15 zile în care premierul desemnat putea cere votul de încredere al parlamentului.

Conform uzanțelor, urmează o a doua tentativă de votare a noului cabinet. Însă, dacă și aceasta va eșua, atunci președintele (Nicolae Timofti) urmează să dizolve parlamentul și să anunțe alegeri anticipate.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat după vot că partidul său a decis să nu susţină Guvernul întrucât a primit lista nominală şi programul de guvernare mult prea târziu. De asemenea, liderul PCRM a declarat că nu are încredere în unele persoane prezente în cabinet.

Vladimir Voronin a precizat, de asemenea, că nu are condiţii pentru a vota următorul Guvern, precizând doar că îşi doreşte o coaliţie a celor 101 deputaţi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE