2024-04-20 01:43

UPDATE Premierul Jean Castex și-a dat DEMISIA. Cine îi va lua locul

 |  18:57
UPDATE Premierul Jean Castex și-a dat DEMISIA. Cine îi va lua locul

Premierul francez Jean Castex i-a înmânat demisia sa preşedintelui Emmanuel Macron, a anunţat biroul şefului executivului de la Paris, potrivit Reuters şi AFP.

UPDATE: ”Preşedintele Republicii a numit-o pe doamna Elisabeth Borne în funcţia de prim-ministru şi i-a acordat sarcina formării guvernului. Este o alegere a competenţei în slujba Franţei", a comunicat Palatul Elysée, potrivit cotidianului Le Figaro.

Decizia lui Castez deschide calea pentru îndelung aşteptata reorganizare a guvernului de către Macron, care după realegerea sa în fruntea statului francez în luna aprilie a afirmat că noul executiv va trebui să fie mai ''concentrat'', cu mai puţini miniştri.

Emmanuel Macron trebuie să trimită astfel un semnal că este conştient de nemulţumirile alegătorilor exprimate prin prezenţa redusă la vot şi prin sprijinul substanţial pentru extrema stânga şi extrema dreapta.

Aliaţii săi au spus că viitorul prim-ministru va fi foarte probabil o femeie, care ar fi prima în această funcţie după ce Edith Cresson a ocupat pentru scurt timp acest post în timpul mandatului preşedintelui socialist Francois Mitterrand, la începutul anilor '90.

Un sondaj de opinie realizat de Ifop şi publicat duminică de Journal du Dimanche arată că 74% dintre francezi ar fi favorabili unui premier femeie. Cel mai recent nume vehiculat este cel al ministrului muncii, Elisabeth Borne.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE