2021-05-10 01:28

Coronavirus: Anunț îngrijorător pentru români: Ce s-a întâmplat în Germania, după deschiderea școlilor?

 |  11:00
Coronavirus: Anunț îngrijorător pentru români: Ce s-a întâmplat în Germania, după deschiderea școlilor?

Se apropie începerea unui nou an școlar, iar veștile externe cu privire la transmiterea coronavirusului în școli nu sunt prea bune.

Astfel, la nici două săptămâni de la deschiderea celor 825 de școli din capitala Germaniei, au fost raportate cazuri de contaminare cu virusul SARS-CoV-2 în aproximativ 41 de școli.

Anunţul făcut de autorităţile de învăţământ din oraşul Berlin conform cărora sute de elevi şi profesori au trebuit să intre în carantină arată încă o dată cât de puţin se ştie despre riscul de infecţie în mediul şcolar, în ciuda insistenţei guvernelor şi a experţilor, inclusiv în Marea Britanie, de a redeschide şcolile, cu respectarea unor măsuri de siguranţă, scrie The Guardian.

Conform rapoartelor de la Berlin, toate grupele de vârstă au fost afectate, inclusiv în şcolile elementare, liceele şi şcolile profesionale.

Berlinul a fost unul dintre primele locuri din Germania care şi-a redeschis şcolile după vacanţa de vară. Copiii sunt obligaţi să poarte măşti pe holuri, în timpul pauzelor şi când intră în clasă, dar le pot scoate odată ce stau la locurile lor şi încep orele. Unii critici spun că măsurile de la Berlin sunt prea relaxate şi atât elevii cât şi profesorii ar trebui să poarte mască în timpul lecţiilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE