2024-04-24 08:55

Coreea de Nord a reluat operațiunile la laboratorul nuclear, arată imaginile din satelit

 |  12:59
Coreea de Nord a reluat operațiunile la laboratorul nuclear, arată imaginile din satelit

Ultimele imagini din satelit arată că statul condus de Kim Jong Un, Coreea de Nord, a reluat operațiunile la o instalație nucleară. Imaginile arată abur și fum ieșind din două clădiri mici de la laboratorul de chimie a radiațiilor - Yongbyon și de la o centrală termică adiacentă.

Acest laborator este utilizat pentru reprocesarea tijelor de combustibil uzate și pentru extragerea plutoniului. Fotografiile publicate de Maxar Technologies și Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS) sunt postate pe site-ul CSIS. Anterior, imaginile din satelit prezentau și alte semne ale activității centralei termice în ultimele săptămâni.

Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Mariano Grossi, a declarat că semnele activității la instalația Yongbyon reprezintă o încălcare clară a sancțiunilor ONU.

”Activitățile recente arată o Coree de Nord care a lansat un nou efort de manipulare a combustibilului nuclear”, a declarat Victor Cha, cercetător CSIS și fost înalt oficial de securitate națională al administrației George W. Bush.

Activitățile de la laboratorul nuclear împreună cu două teste recente cu rachete sunt văzute ca mișcări politice ale Coreei de Nord împotriva administrației președintelui SUA Joe Biden și a președintelui sud-coreean Moon Jae-in.

„Aceasta serie de escaladări, cred că este calculată. Ei fac presiuni ca în vremurile președintelui Donald Trump și ale președintelui Barack Obama", a spus Victor Cha.

Până în prezent, Casa Albă, Departamentul de Stat și Pentagonul nu au dorit să facă comentarii.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE