2022-07-03 14:07

CONSENS total în UE pentru ca Ucraina să primească statutul de țară candidată

 |  20:16
CONSENS total în UE pentru ca Ucraina să primească statutul de țară candidată

Un "consens total" pentru acordarea statutului de ţară candidată la UE pentru Ucraina a fost observat marţi în rândul miniştrilor de Externe ai celor 27 de state membre, care au avut o reuniune la Luxemburg, cu două zile înaintea unui summit european decisiv, a declarat ministrul francez al Afacerilor Europene, Clément Beaune, potrivit AFP.

Comisia Europeană a recomandat vineri acordarea acestui statut pentru Ucraina şi Republica Moldova, nu însă şi pentru Georgia, o decizie urmând să fie luată de liderii europeni la summitul din 23-24 iunie.

Discuţia de marţi de la Luxemburg ''a permis să arătăm un larg consens, aş spune chiar un consens total (...), mai ales în ce priveşte Ucraina'', a spus ministrul francez, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

''Aceasta este o dezbatere care acum revine şefilor de stat şi de guvern'', ce se vor reuni joi şi vineri la summitul european, a adăugat el, amintind totodată că ''un proces de aderare nu înseamnă o aderare imediată''.

Potrivit unor surse diplomatice citate de Reuters, Republica Moldova este la rândul său aproape sigură că va obţine statutul de ţară candidată, în timp ce Georgia mai are condiţii de îndeplinit.

Sursa: Agerpres


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE