2024-04-19 02:18

Colin Powell a murit din cauza COVID-19! Fostul secretar american de stat era VACCINAT

 |  15:46
Colin Powell a murit din cauza COVID-19! Fostul secretar american de stat era VACCINAT

Fostul secretar american de stat Colin Powell, prima persoană de culoare care a deținut această funcție, a murit din cauza complicațiilor date de COVID, a anunțat familia sa, potrivit CNN.

Colin Powell avea 84 de ani. El a fost șeful diplomației americane pe parcursul mai multor administrații republicane în ultimii ani ai secolului trecut și primii ai secolului XXI.

„Era vaccinat cu schemă completă. Vrem să mulțumim personalului medical de la Walter Reed National Medical Center pentru felul în care l-au îngrijit. Am pierdut un remarcabil și iubitor soț, tată, bunic și mare american”, a scris familia lui Colin Powell într-un mesaj pe Facebook.

Colin Powell a fost general cu patru stele și șeful Statului Major în timpul administrației președintelui George H.W. Bush în timpul Războiului din Golf, din 1991, când trupele conduse de SUA au alungat armata irakmiană din Kuweit.

Powell a fost un soldat profesionist și deschizător de drumuri, a cărui carieră l-a purtat de la serviciul de luptă în Vietnam până la a deveni primul consilier de securitate națională de culoare în timpul sfârșitului președinției lui Ronald Reagan și cel mai tânăr și primul președinte afro-american al Statului Major General sub președinția lui George H.W. Bush.

Pentru o vreme, a fost considerat unul dintre principalii candidați la funcția de prim președinte de culoare al Statelor Unite. Însă reputația sa avea să fie pătată pentru totdeauna atunci când, în calitate de prim secretar de stat al lui George W. Bush, a prezentat informații eronate în fața Națiunilor Unite pentru a susține războiul din Irak, lucru pe care avea să îl numească mai târziu o "pată" în dosarul său.

Powell credea că politica de retenție era suficientă pentru a controla regimul irakian. El l-a avertizat pe Bush că dacă ar avea loc un atac, acesta ar trebui să folosească o forță copleșitoare și să aibă un sprijin internațional larg. Acest sprijin ar fi cheia pentru reconstruirea Irakului.

Bush a decis să meargă la război și, într-un moment crucial, Powell a acceptat să-l sprijine pe președinte. Pentru a promova cazul pentru război cu comunitatea internațională, Powell s-a prezentat în fața Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, în februarie 2003, pentru a prezenta dovezi că Irakul a ascuns un program de dezvoltare a armelor în curs. A reușit atunci să convingă Congresul că Irakul reprezintă o amenințare iminentă.

foto: Facebook General Colin L. Powell


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE