2020-12-05 04:18

Cine vrea AVIONUL președintelui?

 |  00:15
Cine vrea AVIONUL președintelui?

Se întâmplă ca, uneori, chiar și președinții să dorească să „scape” de unele lucruri din viața lor, să le vândă, sau…Sau să găsească, alte variante pentru a nu mai sta legați de ceva ce nu le e de niciun folos. În România, dacă e să ne referim la un asemenea capitol, cel mai mare succes îl au licitațiile care se învârt în jurul “moștenirii” defunctului cuplu Ceaușescu.

Există un președinte care vrea să-și ofere avionul prin tragere la sorți! Președintele Mexicului, Andrés Manuel Lopez Obrador, a confirmat zilele acestea dorința sa de a-și pune avionul oficial la tragere la sorți, în lipsa unui cumpărător interesat, după cum informează AFP. "Dacă niciun cumpărător nu se prezintă, vom pune în aplicare un alt plan și va fi probabil o tragere la sorți", a declarat șeful statului în cursul unei conferințe de presă, cu puțin înainte de a prezenta biletul de loterie care va permite cucerirea acestui premiu puțin obișnuit.

Vor fi puse în vânzare șase milioane de bilete de loto

Pe acest bilet de "cachito", numele loteriei în Mexic, apare fotografia unui avion cu legenda: "premiul întâi, avionul prezidențial", cu litere portocalii și verzi. Autoritățile au promis să transfere suma obținută din vânzarea acestui avion de lux, un Boeing 787 "Dreamliner", unor fonduri de ajutorare a migranților sau persoanelor cele mai defavorizate. Vor fi puse în vânzare șase milioane de bilete de loto cu o valoare de 500 de pesos (circa 25 de dolari). Autoritățile speră să recupereze astfel cel puțin 2,5 miliarde de pesos (127 de milioane de dolari). Andrés Manuel Lopez Obrador a anunțat la începutul mandatului său că nu dorește să utilizeze acest avion și l-a pus în vânzare, dar nu s-a prezentat niciun cumpărător. Acest avion de lux - căci nu e un simplu aviom, a fost cumpărat de guvernul președintelui Felipe Calderon (2012-2018) pentru un cost de 218 milioane de dolari. Valoarea actuală a fost estimată între 130 de milioane și 150 de milioane de dolari.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE