2024-04-25 06:51

Care armistițiu? Rușii și ucrainenii se bombardează din greu la Bahmut

 |  13:43
Care armistițiu? Rușii și ucrainenii se bombardează din greu la Bahmut

În pofida intrării în vigoare a unui armistiţiu unilateral anunţat de Moscova, tiruri de artilerie continuau vineri, de ambele părţi ale frontului, la Bahmut, epicentrul confruntărilor armate în estul Ucrainei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut joi armatei ruse să respecte un ”armistiţiu pe toată linia de contact între părţi, începând de la ore 12.00, la 6 ianuarie, şi până la ora 24.00, la 7 ianuarie”, în urma unui apel al patriarhului ortodoc Chiril şi unei propuneri a omologului său turc Recep Tayyip Erdogan.

El a îndemnat forţele ucrainene să respecte acest armistiţiu, pentru a le oferi ortodoşilor, majoritari în Ucraina şi Rusia, ”să asiste la slujbe în Ajunul Crăciunului şi în Ziua Naşterii lui Cristos”.

Omologul său ucrainean Volosimir Zelenski a denunţat acest armistiţiu, în opinia sa doar o ”scuză cu scopul de a opri cel puţin înaintarea trupelor noastre în Donbas şi a aduce echipament, muniţie şi a-şi apropia oamenii de poziţiile noastre”. ”Care va fi rezultatul? Şi mai mulţi morţi”, afirmă Zelenski.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE