2022-07-03 14:16

Care a fost rolul lui Abramovich în negocierile dintre Ucraina și Rusia? Declarațiile unui oficial ucrainean

 |  09:51
Care a fost rolul lui Abramovich în negocierile dintre Ucraina și Rusia? Declarațiile unui oficial ucrainean

După suspiciunea tentativei de otrăvire și vânzarea clubului Chelsea, oligarhul rus Roman Abramovici apare din nou pe prima pagină a ziarelor.

Potrivit declarațiilor pe care oficialul de la Kiev, David Arakhamia, le-a făcut pentru Voice of America, fostul patron al echipei engleze a acceptat cererea de a contribui la negocierea încetării invaziei ruse, scrie Il Fatto Quotidiano, citat de Rador.

„El a negociat coridoarele umanitare de la Mariupol și a salvat viețile civililor ucraineni”, a spus Arakhamia.

„La majoritatea acordurilor s-a ajuns datorită lui - a adăugat deputatul - a făcut o treabă bună în ceea ce privește coridoarele umanitare de la Mariupol, Berdiansk, Zaporijia, dar nu a putut face nimic pentru coridoarele de la Bucea și Makarov, nordul Kievului și Regiunea Cernihiv”.

„De îndată ce va apărea oportunitatea, cu siguranță îl voi suna pe Abramovici pentru a-i proteja interesele ucrainene”, a spus oficialul, potrivit căruia este probabil ca omul de afaceri rus să fie rugat să-și aducă contribuția la crearea unui coridor care să permită ieșirea persoanelor aflate în combinatul chimic Azot - 568 de civili, printre care şi 38 de copii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE