2024-04-23 22:24

Când va avea loc PRIMA întâlnire dintre președinții Biden și Putin

 |  19:33
Când va avea loc PRIMA întâlnire dintre președinții Biden și Putin

Prima întâlnire față în față dintre președintele SUA Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin va avea loc luna viitoare. Cei doi șefi de stat se vor întâlni la Geneva, în Elveția, a confirmat marți Casa Albă. Preşedinţia Rusiei a confirmat întrevederea.

Casa Albă a anunţat, marţi, că preşedintele Joseph Biden se va întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Geneva, pe 16 iunie.

„Cei doi lideri vor discuta despre toată seria de probleme presante, în contextul în care încercăm să restabilim predictibilitatea şi stabilitatea în relaţia SUA-Rusia”, a transmis Preşedinţia SUA, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu.

Preşedinţia Rusiei a confirmat întrevederea. „Intenţionăm să discutăm despre starea actuală şi despre perspectivele continuării dezvoltării relaţiilor ruso-americane, a temelor de stabilitate strategică, precum şi a problemelor punctuale din agenda internaţională, inclusiv despre interacţiunile în combaterea pandemiei şi în rezolvarea conflictelor regionale”, a transmis Kremlinul.

Administraţia Joseph Biden a anunţat în mai multe rânduri că vrea o relaţie „stabilă şi predictibilă” cu Moscova, în contextul acuzaţiilor privind ingerinţele electorale ruse şi a atacurilor cibernetice „SolarWinds”. Washingtonul a denunţat condamnarea liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, precum şi activităţile militare ruse în apropierea Ucrainei.

La rândul său, Rusia este nemulţumită de activităţile militare americane în Europa. Rusia şi-a retras pentru consultări, în martie, ambasadorul din SUA, după ce preşedintele american, Joseph Biden, l-a catalogat „criminal” pe Vladimir Putin.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-25

In legatura cu acest articol...

BLOCAJ la Summitul UE: Liderii europeni nu s-au înțeles privind lupta împotriva schimbărilor climatice

Statistici triste la nivel internațional: Peste 100.000 de angajați din sănătate au murit de coronavirus

COVID-19. Prima țară de UE care a obținut imunitatea colectivă

Belarus dă vina pe HAMAS pentru deturnarea avionului. Reacția grupării teroriste




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE