2024-04-24 10:03

Ca să scape de dependența de Rusia, Germania își CONSTRUIEȘTE primele terminale de gaze naturale

 |  19:28
Ca să scape de dependența de Rusia, Germania își CONSTRUIEȘTE primele terminale de gaze naturale

Dornică să scape de dependența de gazele naturale din Rusia, Germania a început, joi, lucrările de construcţie a primelor terminale plutitoare de gaze naturale lichefiate (GNL) în Wilhelmshaven, oraş portuar situat în Saxonia Inferioară.

Germania încearcă să accelereze construcţia terminalului pentru a importa gaze naturale lichefiate din diverse ţări, inclusiv din Statele Unite.

„Avem o şansă mare să facem ce este în mod normal imposibil în Germania: să construim un terminal de gaze naturale lichefiate în aproximativ 10 luni şi să îl conectăm la alimentarea cu gaze germane”, a declarat vicecancelarul şi ministrul Economiei, Robert Habeck.

Germania a fost supusă presiunii din partea Ucrainei şi a altor state europene să renunţe la aprovizionarea cu energie rusă de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie.

Habeck a impus în luna aprilie măsuri fără precedent pentru a reduce dependenţa Germaniei de gazele din Rusia şi cu scopul de a contracara ceea ce unii politicieni germani numesc „şantajul energetic” al Kremlinului.

El a mai spus că este esenţial ca Germania să devină independentă de aprovizionarea cu energie rusă, chiar dacă acest pas presupune găsirea unor soluţii alternative considerate anterior „nerealiste”.

Oficialul german a adăugat că cea mai mare economie a Europei a redus ponderea importurilor de energie din Rusia de la 35% la 12% în ceea ce priveşte petrolul, de la 50% la 8% pentru cărbune şi de la 55% la 35% gazele naturale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE