2024-04-19 12:58

Boris Johson pregătește REDUCEREA restricțiilor în UK. Cum arată PLANUL de revenire la normal

 |  21:37
Boris Johson pregătește REDUCEREA restricțiilor în UK. Cum arată PLANUL de revenire la normal

Guvernul britanic pregătește un plan de reducere graduală a restricțiilor impotriva raspandirii coronavirusului, în următoarele cinci luni.

Premierul Boris Johnson planifică o ieșire etapizată din starea de carantină impusă în Marea Britanie, care ar viza revenirea angajaților la muncă în următoarele cinci luni și redresarea economiei britanice, potrivit Reuters.

După ce s-a mișcat mai repede decât toate celelalte state occidentale în ceea ce privește vaccinarea populației, Marea Britanie și-a propus să fie una dintre printre primele mari economii care revin la normalitate.

Johnson, care va stabili planul de ieșire din lockdown pe 22 februarie, a declarat că acesta va fi etapizat și precaut, dar "ireversibil". Școlile se vor redeschide cel mai probabil pe 8 martie, împreună cu lansarea unui program de testare în masă pentru monitorizarea focarului.

Ziarul Daily Mail a raportat că, în timp ce angajaților care prestează muncă de birou li se va spune să continue să lucreze de acasă pentru încă o perioadă, alte sectoare ale economiei, cum ar fi rezervările de vacanțe și hotelurile mai mari, se vor redeschide în aprilie.

Activitățile în aer liber, cum ar fi parcurile tematice și grădinile zoologice, precum și golful, sălile de sport în aer liber și tenisul ar putea fi reluate tot în aprilie, deși pub-urile, barurile și restaurantele ar trebui să aștepte până în luna mai.

"Planul se va baza ferm pe o abordare precaută și prudentă pentru a ieși din blocaj în așa fel încât măsurile să fie ireversibile", a declarat Johnson reporterilor, citează Antena 3.

Boris Johnson, care a făcut anunțul, a precizat că strategia națională anti COVID-19 a funcționat bine până la apariția noii tulpini a virusului, însă aceasta a stricat planurile.

Cazurile de COVID-19 au crescut brusc în Marea Britanie în ultimele săptămâni, din cauza unei noi tulpini mai contagioasă a virusului. Duminică au existat aproape 55.000 de cazuri noi şi, în total, peste 75.000 de persoane din ţară au murit din cauza COVID-19 în timpul pandemiei, al doilea cel mai mare bilanţ din Europa.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE