2021-09-24 05:32

Boicotul asupra reformei în sănătate a lui Obama adânceşte criza de timp pentru adoptarea bugetului

 |  19:15
Boicotul asupra reformei în sănătate a lui Obama adânceşte criza de timp pentru adoptarea bugetului

Reforma sistemului sănătăţii, numită şi Obamacare, s-a lovit marţi seară de protestul republicanului Ted Cruz. Senatorul texan a vorbit peste opt ore în Senatul american, aruncând congresmanii în criză de timp pentru adoptarea bugetului. Împotrivirea acestuia sugerează opoziţia puternică a conservatorilor faţă de această iniţiativă legislativă.

Congresul are la dispoziţie doar şase zile să adopte un buget, iar Ted Cruz, în vârstă de 42 de ani, a vorbit fără pauză şi fără să se aşeze timp de peste opt ore, întrerupându-se doar pentru a răspunde întrebărilor colegilor, împotriva reformei sistemului sănătăţii, adoptată în 2010, din care o parte importantă va intra în vigoare în luna octombrie, scrie Mediafax.

Senatorul a avertizat că această reformă distruge locuri de muncă şi creşte costul sănătăţii. Prestaţia acestuia nu este considerată o obstrucţie parlamentară, ci un „filibuster“, care permite unui congresman să împiedice un vot atât timp cât este capabil, din punct de vedere fizic, să ţină cuvântul. După epuizarea argumentelor, către ora 0.00 GMT, Cruz a început să citească o carte pentru copii, celor două fiice ale sale, care au rămas să îşi privească tatăl la televizor.

Conservatorii încearcă să suprime alocaţiile bugetare aferente legii cu ocazia adoptării unui buget temporar de finanţare a statului federal începând de la 1 octombrie. La rândul lor, democraţii, care controlează Senatul, au anunţat că strategia republicană nu va da rezultate. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE