2021-09-21 23:24

Blocaj bugetar. Statele Unite, la un pas de faliment

 |  19:53
Blocaj bugetar. Statele Unite, la un pas de faliment

Membrii Partidului Republican din Camera Reprezentanţilor îl sfidează în continuare pe preşedintele democrat Barack Obama, pe tema bugetului, ceea ce face foarte probabilă o blocare a statului federal începând de marţi, 1 octombrie.

Camera inferioară a Congresului a adoptat un proiect de lege privind finanţarea provizorie a operaţiunilor statului federal până la 15 decembrie, care va amâna cu un an intrarea în vigoare a reformei sistemului de sănătate ce urma să se aplice în totalitate începând din 2014.

Însă textul, care atacă reforma cea mai importantă a primului mandat al lui Barack Obama, va fi, după toate probabilităţile, respins de Senat, aflat sub controlul aliaţilor democraţi ai preşedintelui, într-o şedinţă prevăzută pentru astăzi după-amiază. Casa Albă a anunţat deja că preşedintele îşi va folosi dreptul de veto în cazul, improbabil, în care textul va fi adoptat de Congres.

„Astăzi (duminică), republicanii din Camera Reprezentanţilor au adoptat o decizie care va conduce la închiderea statului“, a declarat ieri Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Republicanii „au decis că preferă să marcheze puncte ideologice, cerând sabotarea legii sănătăţii“, a denunţat el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE