2024-04-20 11:41

Biden reacționează la anunțul lui Putin: ”Cred că el caută o gură de AER”

 |  22:14
Biden reacționează la anunțul lui Putin: ”Cred că el caută o gură de AER”

Preşedintele american Joe Biden consideră că Vladimir Putin caută "o gură de aer" prin lansarea unui armistiţiu de 36 de ore în Ucraina cu ocazia sărbătorii de Crăciun după calendarul iulian.

Preşedintele american, Joe Biden, a vorbit, joi, cu jurnaliştii de la Casa Albă, despre propunerea de încetare a focului lansată de Moscova, relatează Reuters şi AFP.

Preşedintele rus "era pregătit să bombardeze spitale, creşe şi biserici în 25 decembrie şi de Anul Nou. Cred că el caută o gură de aer", a afirmat Biden într-un discurs la Casa Albă.

La rândul ei, diplomaţia germană a estimat joi că "pretinsa" încetare a focului rusă în Ucraina cu ocazia Crăciunului, după calendarul iulian, nu va aduce "nici libertate, nici securitate persoanelor care trăiesc cu teama zilnică sub ocupaţia rusă", potrivit AFP.

"Dacă Putin voia pace şi-ar fi readus soldaţii acasă şi războiul s-ar fi terminat. Dar, aparent, el vrea să continue războiul după o scurtă întrerupere", a afirmat ministrul german de externe Annalena Baerbock într-un mesaj pe Twitter.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat joi armatei sale să respecte o încetare a focului în Ucraina cu ocazia Crăciunului ortodox în 6 şi 7 ianuarie, primul armistiţiu de amploare de la începutul invaziei în urmă cu aproape un an.

Sursa: Agerpres


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-06

In legatura cu acest articol...

Ucraina acceptă cu o CONDIȚIE armistițiul temporar propus de Putin

PUTIN a ordonat încetarea focului în Ucraina




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE