2021-01-19 14:08

Atenție, români! Noi reguli de carantinare pentru cei care intră pe teritoriul Marii Britanii

 |  10:51
Atenție, români! Noi reguli de carantinare pentru cei care intră pe teritoriul Marii Britanii

Marea Britanie impune noi reguli de carantinare pentru persoanele care sosesc în țară: călătorii pot părăsi carantina obligatorie mai repede, dacă prezintă un test COVID-19 negativ. Testul se plătește și se poate face cel mai devreme la cinci zile de la intrarea în țară, notează BBC.

Noua regulă va intra în vigoare pe 15 decembrie, iar testele făcute în rețelele medicale private costă între 65 și 120 de lire sterline (73 - 135 euro).

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, a declarat că măsura va „sprijini transportul internațional, păstrând în același timp siguranța publică”.

Potrivit noilor reguli, pasagerii care sosesc dintr-o țară care nu se află pe lista țărilor considerate sigure vor trebui să se autoizoleze. Însă, dacă își vor face contra cost un test după cinci zile de la sosire, iar rezultatul este negativ, vor putea ieși din izolare.

În mod normal, rezultatele testelor vin în 24-48 de ore, ceea ce înseamnă că pasagerii sosiți în Anglia vorputea părăsi carantina după șase zile.

Marea Britanie, care a raportat luni 15.450 de noi cazuri de coronavirus, a anunțat că vaccinul dezvoltat de asocierea Oxford - AstraZeneca are o rată de eficiență de 70%, dar este mai ieftin și mai ușor de transportat decât variantele dezvoltate de Moderna și Pfizer-BioNTech.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE