2021-07-26 22:39

Atena anunţă o evoluţie fără precedent în economia elenă de la începutul crizei

 |  12:28
Atena anunţă o evoluţie fără precedent în economia elenă de la începutul crizei

Ministrul grec de Finanţe, Yannis Stournaras, a anunţat că economia elenă a înregistrat în trimestrul al doilea creştere economică faţă de primele trei luni ale anului, potrivit datelor ajustate sezonier, evoluţie fără precedent de la începutul crizei. Însă, oficialul elen a evitat să precizeze că ţara sa iese din recesiune.

Stournaras a declarat că, pentru prima dată, s-a estimat că PIB-ul a crescut comparativ cu trimestrul anterior. Însă, publicaţia elenă Kathimerini a scris că agenţia de statistică a Greciei nu raportează date ajustate sezonier comparativ cu trimestrul anterior. Economia s-a contractat cu 3,8% faţă de trimestrul al doilea din 2012, conform datelor neajustate sezonier publicate în septembrie, scrie Mediafax.

Stournaras a explicat că indicatorii arată un trend la nivelul economiei, către „o recesiune mai redusă şi, lent, către recuperare”, după ce, anterior, a anunţat că se aşteaptă la o contracţie de 3,8% a economiei în 2013, mai puţin faţă de estimarea anterioară de 4,2%.

După ce ţara a fost afectată puternic de criză şi de măsurile de austeritate adoptate pentru două pachete de ajutor financiar extern,  specialiştii estimează că 2013 va fi al şaselea an de recesiune pentru Grecia. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE