2024-04-20 01:14

Anunț din Grecia. Când s-ar putea DESCHIDE sezonul turistic

 |  18:54
Anunț din Grecia. Când s-ar putea DESCHIDE sezonul turistic

Grecia își dorește să înceapă redeschiderea sectorului turistic înaintea sezonului de vară și să redeschidă școlile înainte de sfârșitul lunii martie, potrivit Reuters, citat de Hotnews.ro.

Aristotelia Peloni, purtătoarea de cuvânt a guvernului de la Atena a precizat, luni, că decizia finală va fi luată în funcție de situația epidemiologică. 

Guvernul de la Atena speră ca pe măsură ce vor fi cât mai mulți oameni vaccinați, să poată permită deschiderea teraselor în luna aprilie și să repornească turismul începând cu luna mai.

Ministrul de finanțe Christos Staikouras a declarat că executivul ar putea lua în calcul scenariul potrivit căruia redeschiderea economiei să fie făcută de pe 22 martie.

„Două săptămâni de lockdown au costat 1,2 miliarde de euro în cheltuieli publice și taxe pierdute”, a spus el. 

„Încă avem câteva zile dificile în fața noastră. Dar suntem pe ultima sută de metri a acestei curse”, a afirmat purtătoarea de cuvânt.

În Grecia au fost raportate duminică 1.142 de noi cazuri cu Covid-19 și 53 de decese. În total Grecia a raportat 205.120 de contagieri cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE