2020-12-03 19:27

Angela Merkel cere ANCHETĂ detaliată privind doborârea avionului din Iran

 |  20:36
Angela Merkel cere ANCHETĂ detaliată privind doborârea avionului din Iran

Cancelarul german Angela Merkel a salutat sâmbătă faptul că Iranul a recunoscut că a doborât din greşeală un avion de linie ucrainean, solicitând o anchetă detaliată cu privire la această catastrofă, transmit AFP şi DPA.

''Este bine că se cunosc vinovaţii şi cred că trebuie făcut totul, în comun cu ţările din care proveneau cei decedaţi, pentru a găsi soluţii, a elucida faptele într-o manieră exhaustivă şi a discuta despre consecinţe. Astăzi a fost făcut un pas important'', a spus Merkel, aflată într-o vizită la Moscova.

O declaraţie asemănătoare a făcut şi premierul britanic Boris Johnson, care a apreciat că recunoaşterea de către Teheran a doborârii accidentale a avionului de pasageri ucrainean constituie un ''important pas înainte''.

''Acum este nevoie de o anchetă internaţională cuprinzătoare, transparentă şi independentă şi de repatrierea celor decedaţi'', a adăugat Johnson.

Pe de altă parte, şefa executivului german a susţinut ideea deschiderii mai multor puncte de trecere a frontierei Siriei pentru a facilita accesul convoaielor umanitare în regiunea Idlib.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-11Parerea ta...

ABRAMBURICA
12 Ian 2020

Le dai arma ent si tehnologie pe ascuns . Ii tradezi pe americani
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE