2024-04-23 10:05

Anchetă a poliției din Mexic: se FURĂ tuburile de oxigen ale bolnavilor

 |  15:50
Anchetă a poliției din Mexic: se FURĂ tuburile de oxigen ale bolnavilor

Furturile de tuburi de oxigen au ajuns o adevărată problemă în Mexic, țară care se confruntă cu o gravă criză de astfel de elemente. Oamenii stau la cozi ore în șir să reîncarce tuburile de care au nevoie rudele lor bolnave de COVID pentru a se oxigena la domiciliu, așa că cererea imensă pentru aceste tuburi le-a transformat într-o marfă scumpă. Mai nou, ele au ajuns ținta hoților.

Autorităţile din Mexic au înregistrat 14 cazuri de furturi de tuburi de oxigen de la începutul lui ianuarie până în prezent, pe fundalul unei creşteri a numărului de cazuri de COVID-19 şi a unui deficit pe piaţa legală, informează DPA, potrivit Agerpres.

Din data de 3 ianuarie, Garda Naţională şi poliţia au recuperat 36 de tuburi de oxigen şi trei concentratoare de oxigen, arestând totodată opt persoane în mai multe operaţiuni distincte, a informat Ministerul Securităţii Publice (SSPC) într-un comunicat.

Potrivit ministerului, din cauza creşterii numărului de furturi, autorităţile au decis să stabilească o autoritate specială de coordonare care să oprească şi să pună sub acuzare astfel de infracţiuni. Garda Naţională şi primii trei furnizori de oxigen din ţară se numără printre cei implicaţi în acest demers.

Mexic, o ţară cu aproape 130 de milioane de locuitori, a înregistrat unul dintre cele mai severe bilanţuri de COVID-19 din lume, iar la începutul acestei săptămâni a devenit cea de-a patra ţară care a atins pragul de 150.000 de decese provocate de coronavirus la nivel global.

Cel mai mare număr de decese într-un interval de 24 de ore - 1.803 - a fost înregistrat joia trecută.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-28

In legatura cu acest articol...

PROTESTE ale sindicaliștilor din Sănătate în Capitală: “Fără noi, Covid-ul e pe voi”

Coronavirus: 2.901 cazuri noi. Numărul pacienților internați în stare gravă a scăzut sub o mie

Câți români s-au PROGRAMAT până acum în etapa a doua de VACCINARE

Florin Roman pune tunurile pe Vlad Voiculescu: Ministerul Sănătății să răspundă care sunt privilegiații care au sărit peste rând la vaccinare

Este eficient vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva noilor mutații ale Covid? Răspuns OFICIAL




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE