2024-04-25 06:33

Ambasadorul României în Vietnam, Cristina Romila, și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Nguyen Xuan Phuc

 |  10:31
Ambasadorul României în Vietnam, Cristina Romila, și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Nguyen Xuan Phuc

Președintele Nguyen Xuan Phuc a avut recent întâlniri separate cu ambasadorii Noii Zeelande, Argentinei, Pakistanului și României care și-au prezentat scrisorile de acreditare.

La o recepție pentru ambasadorul Noii Zeelande, Tredene Cherie Dobson, președintele Phuc a spus că speră că ambasadorul va avea noi inițiative pentru a promova cooperarea dintre cele două țări în viitor, mai ales atunci când relația bilaterală se dezvoltă intens și extensiv în spiritul Parteneriat strategic.

În întâlnirea cu ambasadorul Argentinei Luis Pablo Maria Beltramino, Phuc și-a dorit ca cele două țări să consolideze schimburile de delegații la toate nivelurile și să aducă dialogul deplin și mecanismele de cooperare pentru a avansa parteneriatul global bilateral la un nou nivel.

În cadrul unei întâlniri cu ambasadorul pakistanez Samina Mehtab, șeful statului vietnamez și-a exprimat speranța că diplomatul va avansa noi măsuri pentru a stabili legături economice și comerciale între cele două părți.

Președintele Vietnamului apreciază ajutorul dat de  România

La recepția pentru ambasadorul României, Cristina Romila, Phuc a spus că Vietnamul a acordat și acordă întotdeauna o importanță deosebită prieteniei tradiționale cu România. Apreciind totodată că are în vedere sprijinul valoros al României în timpul războiului dus de Vietnam pentru independență națională și dezvoltare națională.

El a lăudat, de asemenea, România pentru eforturile sale de  semnarea și dezvoltarea Acordului de liber schimb UE-Vietnam (EVFTA) și a Acordului UE-Vietnam privind protecția investițiilor (EVIPA) în 2019, atunci când România deținea președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Phuc i-a cerut ambasadorului să transmită invitația președintelui român Iohannis de a vizita Vietnamul la un moment convenit de comun acord.

Ambasadorul Romila, în replică, a afirmat că Vietnamul rămâne partenerul important al României și a felicitat națiunea din Asia de Sud-Est pentru realizările sale în lupta împotriva pandemiei.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE