2024-04-24 01:45

ALERTĂ. Zeci de persoane infectate cu COVID au aterizat cu două curse din Africa de Sud

 |  11:00
ALERTĂ. Zeci de persoane infectate cu COVID au aterizat cu două curse din Africa de Sud

Zeci de persoane care au aterizat pe un aeroport din Europa, venind cu două curse din Africa de Sud, au fost testate pozitiv pentru Covid-19.

Se întâmplă la Amsterdam, iar autoritățile au anunțat că fac analize suplimentare pentru a stabili dacă vreunul dintre aceste cazuri  sunt cu varianta coronavirusului Omicron. Ministrul olandez al sănătății a anunțat sâmbătă că 61 de pasageri au fost depistați pozitiv. "Călătorii testați pozitiv vor fi plasați în carantină într-un hotel din apropierea aeroportului Schiphol. Dintre testele pozitive, încercăm să stabilim cât mai rapid cu putință dacă există vreun caz de infectare cu noua variantă denumită Omicron”, au transmis autoritățile sanitare batave, citate de Agerpres.

În jur de 600 de pasageri au ajuns vineri la Amsterdam cu două curse KLM, fiind obligați să aștepte ore în șir din cauza restricțiilor generate de noua variantă a coronavirusului identificată în zona Africii de Sud și declarată ieri de OMS ca fiind una îngrijorătoare ca urmare a numeroaselor mutații și a riscului de a fi mult mai contagioasă.

Vineri, pe fondul acestor îngrijorări, mai multe state din UE, dar și state asiatice au impus interdicții de călătorie în/din zona africană unde ar fi apărut noua variantă denumită Omicron. SUA au anunțat și ele că de luni vor suspenda călătoriile în zonă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-27

In legatura cu acest articol...

ULTIMĂ ORĂ: Covid - Varianta Omicron, un risc "foarte ridicat" pentru Europa!




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE