2023-02-02 19:44

Al treilea pachet exploziv în Spania, de data aceasta a fost descoperit la baza forţelor aeriene Torrejón de Ardoz din Madrid

 |  12:17
Al treilea pachet exploziv în Spania, de data aceasta a fost descoperit la baza forţelor aeriene Torrejón de Ardoz din Madrid

Agenţii de securitate de la baza aeriană Torrejón de Ardoz din Madrid au detectat joi dimineaţa pe scaner un pachet cu bombă trimis prin poştă Centrului de Sateliţi, care este situat în aceste unităţi militare.

Acest al treilea pachet cu explozibil după cele două trimise miercuri ambasadei Ucrainei în Spania şi unei companii din Zaragoza care produce echipamente militare, scrie News.ro.

Sistemele de securitate ale bazei aeriene au detectat un plic suspect între orele 03.00 şi 04.00, joi dimineaţă. După ce a fost analizat cu raze X, s-a stabilit că plicul ar putea conţine un mecanism, motiv pentru care au fost sesizate Garda Civilă şi Poliţia Naţională, care au venit la bază pentru a securiza zona. Ministerul spaniol al Apărării a confirmat informaţiile, adăugând că nu au existat pagube regretabile, nici personale, nici materiale.

Agenţi din cadrul Comisarului General de Informaţii al Poliţiei Naţionale analizează plicul, precum şi cele două transporturi ajunse miercuri, pentru a încerca să le afle provenienţa şi dacă au legături între ele sau dacă sunt imitatori, o variantă exclusă, având în vedere intervalul apropiat în care au fost trimise cele trei transporturi, potrivit surselor din poliţie.

Trebuie amintit că în Torrejón de Ardoz există zone de utilizare în comun cu NATO.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE