2024-04-19 05:19

A treia țară din Europa care renunță la VACCINUL AstraZeneca

 |  16:01
A treia țară din Europa care renunță la VACCINUL AstraZeneca

Un alt stat european a decis să nu mai utilizeze vaccinul anti-covid produs de AstraZeneca, după ce Danemarca şi Norvegia au luat decizii similar. Se evocă reputaţia proastă a acestui ser, care pot provoca tromboze venoase cerebrale, dar și probleme cauzate de întârzieri ale livrărilor, informează Agerpres.

"Vom continua probabil să administrăm prime doze până la începutul lunii iunie, dar asta este tot. (...) AstraZeneca va fi abandonat", a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Muckstein, la postul privat Puls 24.

Austria, o ţară în care o treime din populaţia sa de 8,9 milioane de locuitori a primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-covid, a plasat deja comenzi de milioane de doze de vaccinuri pentru 2022 şi 2023 şi mizează în principal pe serurile produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna, care folosesc tehnologia ARN mesager.

Danemarca a decis la jumătatea lunii aprilie să nu mai folosească vaccinul AstraZeneca, devenind prima ţară din Europa care a renunţat la acest ser, fiind urmată în luna mai de Norvegia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE