2021-06-25 07:20

A MURIT medicul chinez care a dat alerta de CORONAVIRUS! În decembrie, fusese amendat pentru alarmă falsă

 |  09:57
A MURIT medicul chinez care a dat alerta de CORONAVIRUS! În decembrie, fusese amendat pentru alarmă falsă

Li Wenliang, medicul care a anunțat public apariția coronavirusului din Wuhan. Acesta a fost interogat de către autoritățile din sănătate locale, apoi convocat de Poliția din Wuhan să semneze o scrisoare de mustrare în care era acuzat de „răspândirea zvonurilor în online” și de „perturbarea gravă a ordinii publice”.

Li Wenliang a fost spitalizat pe 12 ianuarie 2020 după ce a contactat virusul de la un pacient de-al său și s-a confirmat că are boala pe 1 februarie. Pe data de 30 decembrie, Li Wenliang le-a spus pe WeChat unor foști studenți de medicină că șase pacienți dintr-o piață locală de fructe de mare au fost diagnosticați cu o boală similară cu Sindromul respirator acut sever și a declarat situație de carantină în spitalul său.

Li a explicat, potrivit unei probe, că boala era un coronavirus, o mare familie de virusuri care include sindromul respirator acut sever. Li, un medic în vârstă de 34 de ani care muncea în Wuhan, orașul central din China, epicentrul focarului mortal de coronavirus, le-a explicat prietenilor să-și avertizeze persoanele dragi în privat. Dar doar chestiune de ore capturile mesajelor sale au devenit virale, fără ca numele său să fie șter, citeaza impact.ro.

Puțin după publicarea acestor mesaje, poliția din Wuhan l-a acuzat că împrăștie zvonuri. A fost unul dintre cei câțiva medici semnalați de poliție că ar fi încercat să denunțe virusul mortal în priele săptămâni de focar. De atunci însă, virusul a luat nu mai puțin de 427 de vieți și a îmbolnăvit mai mult de 20.000 de persoane în toată lumea, inclusiv pe Li.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-02-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE