2024-04-20 19:22

A devenit oficial: Vladimir Putin poate fi PREȘEDINTE până în 2036

 |  19:12
A devenit oficial: Vladimir Putin poate fi PREȘEDINTE până în 2036

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat, luni, legea adoptată recent de Parlament şi care îi permite oficial să rămână în funcţie până în 2036, când ar urma să împlinească 83 de ani.

Putin este la al patrulea mandat prezidenţial şi la al doilea consecutiv. Constituţia anterioară i-ar fi limitat accesul la preşedinţie însă revizuirea legii fundamentale din Rusia, adoptată anul trecut, îi permite să mai candideze de două ori pentru două mandate de câte şase ani.

Dacă va candida şi va câştiga aceste mandate, Putin îl va depăşi în longevitate, în cea mai înaltă funcţie în stat, pe Iosif Vissarionovici Stalin.

Legea semnată luni face efectivă permisiunea constituţională pentru că "resetează" numărul de mandate prezidenţiale efectuate de actualul lider de la Kremlin, notează The Moscow Times.

Fostul preşedinte Dmitri Medvedev, care i-a urmat lui Putin când acesta a fost obligat de vechea Constituţie să părăsească funcţia prezidenţială după două mandate consecutive, va putea, la rândul său să candideze de două ori în viitor. 

Preşedintele rus s-a ferit până în prezent să precizeze dacă va candida în 2024, când i se încheie actualul mandat. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE