2024-04-16 21:33

200 de medici din Germania vor oferi AJUTOR victimelor războiului din Ucraina

 |  21:22
200 de medici din Germania vor oferi AJUTOR victimelor războiului din Ucraina

Germania va oferi asistență medicală victimelor războiului din Ucraina, contribuind la construirea de centre de traume pentru răniți. Totodată, Berlinul va dona proteze și va trimite medici germani în țară, a declarat vineri ministrul Sănătății, Karl Lauterbach.

„Ucraina are nevoie de ajutor umanitar la fel de urgent precum are nevoie de sprijinul nostru militar”, a spus oficialul german, în timpul unei vizite în orașul Liov, din vestul Ucrainei, potrivit Reuters.

În cadrul acestui ajutor, Germania va furniza proteze, va trimite 200 de medici în Ucraina, va organiza cursuri de formare pentru tratarea arsurilor și va conecta unele spitale din Ucraina la un serviciu de telemedicină, a spus ministerul într-un comunicat.

Cel mai mare producător de membre artificiale din Germania, Ottobock, este deja în discuții cu Ministerul Sănătății pentru a ajuta la producerea și montarea protezelor în atelierele mobile și pentru a pregăti specialiști în ortopedie direct în Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că au fost înregistrate aproximativ 290 de atacuri asupra unităților de asistență medicală de la începutul războiului.

Guvernul german a oferit Ucrainei asistență medicală în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro până acum, iar industria medicală din Germania a donat peste 100 de milioane de euro, a adăugat ministerul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-10

In legatura cu acest articol...

Spania începe VACCINAREA împotriva variolei maimuței




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE