2024-04-18 19:57

Ziua Armatei, sărbătorită restrâns și fără public din cauza pandemiei de CORONAVIRUS

 |  10:11
Ziua Armatei, sărbătorită restrâns și fără public din cauza pandemiei de CORONAVIRUS

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate și în vremuri grele de pandemie, însă doar în format restrâns, în principalele garnizoane din ţară, dar și în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români.

Potrivit MApN, din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activităţile vor avea loc fără public.

În Bucureşti, activităţile se vor desfăşura, duminică, după următorul program:

- 10,00, la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I - ceremonie militară de depuneri de coroane de flori, ceremonia de primire a Drapelului de Luptă al Institutului Medico-Militar şi de depunere a jurământului militar de către studenţi ai anului I de la Catedra de Pregătire şi Perfecţionare Medico-Militară Bucureşti.

- 12,00, la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Naţională de Apărare "Carol I") şi la Monumentul Eroilor Genişti (Piaţa Leu) - ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

La Carei va avea loc, de la ora 15,00, la Ansamblul Monumental "Glorie Ostaşului Român", o ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

"În fiecare an, pe 25 octombrie, sărbătorim Armata României şi îi comemorăm pe cei care de-a lungul istoriei au luptat pentru apărarea naţiunii şi a statului român. Îmi exprim astăzi recunoştinţa faţă de eroii ostaşi căzuţi pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei şi aduc un omagiu supravieţuitorilor - veteranii de război. Dragostea şi datoria lor faţă de ţară reprezintă exemple durabile pentru generaţia tânără. Armata României, demnă de trecutul şi de eroii săi, rămâne pentru poporul român acelaşi reper moral", a afirmat ăreședintele Klaus Iohannis.

"Munca serioasă a fiecăruia dintre femeile şi bărbaţii care alcătuiesc personalul Ministerului Apărării Naţionale, loialitatea faţă de ţară şi valorile naţionale dovedite de fiecare în parte, curajul asumării misiunilor şi îndatoririlor, chiar în condiţii dificile, toate acestea explică şi justifică pe deplin încrederea pe care românii o au în Armata României. Astăzi, condiţiile deosebite cauzate de pandemia COVID-19 nu ne pot împiedica să sărbătorim Ziua Armatei României, să ne arătăm preţuirea pentru personalul Armatei Române, militari şi civili deopotrivă. Astăzi este doar una dintre ocaziile în care le recunoaştem şi le apreciem activitatea neobosită în slujba ţării şi a cetăţeanului. În acelaşi timp, nu trebuie să uităm că 25 octombrie este şi un simbol al sacrificiului românilor pentru apărarea fiinţei naţionale în cele mai grele momente ale istoriei, pentru independenţa şi integritatea ţării noastre", a spus ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.

"Ziua Armatei Românei mă face să îmi plec capul şi să am un gând pios faţă de militarii care şi-au sacrificat viaţa pentru naţiune şi pentru România. Îmi aduc aminte, cu recunoştinţă şi respect, de bunicul meu şi de toţi veteranii din cel de-al doilea Război Mondial care au suferit, au fost luaţi prizonieri, au murit sau au fost răniţi în confruntările cu cei care aduceau teroarea şi moartea", a scris Marcel Vela, pe Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE