2021-08-01 09:22

Violenţe si gaze lacrimogene la Istanbul: Protestele faţă de construirea unui mall riscă să se extindă şi în alte oraşe

 |  12:39
Violenţe si gaze lacrimogene la Istanbul: Protestele faţă de construirea unui mall riscă să se extindă şi în alte oraşe

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, sâmbătă dimineaţă, în Piaţa Taksim din Istanbul, unde sute de manifestanţi protestează faţă de un proiect imobiliar aprobat de Guvernul turc, care s-a transformat rapid într-o demonstraţie împotriva Partidului Justiţiei şi Dezvoltării, condus de premierul Recep Tayyip Erdogan.

Zeci de persoane au fost rănite vineri în confruntările dintre manifestanţi şi forţele de ordine. Oamenii protestează faţă de un proiect imobiliar care prevede tăierea a aproximativ 600 de copaci pentru modificarea Parcului Gezi, situat în Piaţa Taksim.

Statele Unite au condamnat vineri represiunea, de către poliţia din Istanbul, a unei manifestaţii antiguvernamentale. „Suntem preocupaţi din cauza numărului de persoane care au fost rănite atunci când poliţia i-a împrăştiat pe manifestanţi la Istanbul“, a criticat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, potrivit agenţiei France Presse.

„Cea mai bună modalitate de a garanta stabilitatea, securitatea şi prosperitatea Turciei o reprezintă respectarea libertăţilor de exprimare, de asociere şi de întrunire, aşa după cum, în mod vizibil, aceste persoane le exercitau“, a continuat reprezentanta diplomaţiei americane, a cărei ţară este un aliat apropiat al Ankarei, în special în dosarul sirian. „Aceste libertăţi sunt vitale pentru orice democraţie sănătoasă“, a subliniat Jennifer Psaki.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639883-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE